Kantamisen sietämätön keveys

 

Ensi viikolla alkaa 100 päivän reissuni Urho  Kekkosen kansallispuistoon. En suinkaan ole siellä sataa päivää putkeen, vaan reissu jakaantuu 1-3 viikon jaksoihin. Kaikki reissuilla tarvittavat tavarat kulkevat mukana, eikä välitäydennyksiä reitin varrella ole luvassa. Sulan maan aikana tavarat kulkevat selässä (Savotta 906, 85 litraa) ja talven saapuessa ainakin osa tavaroista siirtyy ahkioon.

Reppu ja reissumies.jpg

Reissun kamat kulkevat sulan maan aikana Savotan 85-litraisessa rinkassa.Kuva: Elina Ylönen.

Kahden viikon vaelluksen varusteet (majoite, makuupussi, keitin, ruoka, EA jne.) ja vaatteet painavat jo ihan riittävästi. Niiden lisäksi kuormaan pakataan vielä kuvaus ja äänityskamat (kamerat, jalusta, äänitin, vara-akut jne.), joiden paino on noin viisi kiloa.

Tarkoitus on pääsääntöisesti kuvata järkkärillä ja kakkoskamerana on iPhone, jossa on käytössä FiLMic Pro ohjelma. Reissujen välin huoltotauolla lataan akut, täydennän sapuskavarastoa, pyykkään ja editoin videopäiväkirjan jakson Yle Folkille toimitettavaksi. Jaksot on tarkoitus esittää Yle Areenassa loppuvuoden aikana. Luvassa on “reissumiehen rosoista” jälkeä, sillä parin päivän breikillä ei aikaa videon hiomiseen juuri jää.

Kuvauskalusto.jpg

Tekniikkaa otan mukaan ensimmäiselle reissulle seuraavasti:

Kuvaus
Nikon D7200 (+3 vara-akkua)
Gopro Hero 4 Black (+2 vara-akkua)
iPhone 6S Plus

Äänitys
Zoom H6
Røde Videomic Pro suuntamikrofoni
Røde VideoMic Me (puhelimeen)

Muuta
Varavirtalähteet
Muistikortteja
Jalustat

100 päivän reissun edetessä lämpimän vaatteen ja ruoankin tarve kasvaa. Tämä tuo haasteita rinkan pakkaamiseen ja mukana kuljetettaviin varusteisiin. Todennäköisesti mukana kulkeva tekniikan määrä tulee hieman muuttumaan. Aika näyttää.

 
Olli Järvenkylä