Inspiraatiota ulkoiluun liikkuvan kuvan kautta

Me Reppuretkessä arvostamme hyviä luonto- ja retkeilyvideoita. Ne vievät katsojan mukanaan havunkoristeisille poluille, lumisille tuntureille, ja tervantuoksuisiin autiotupiin. Silmänruoan lisäksi niistä voi saada motivaatiota omiin reissuihin sekä ideoita uusiin matkakohteisiin tai liikkumistyyleihin.

Keräämme tänne mieluiten suomalaista tuotantoa, mutta myös kauempaa tuleva retkeilymotivaatio kelpaa. Jos haluat vinkata hyvästä videosta joka sopisi tänne, kerro se meille!

Yksin olemisen tärkeys

Yksin olemisen tärkeys.jpg

Yksin erämaassa

Alempanakin jo näkynyttä Lapland-videota kuvatessa, Riku Karjalaisella oli runsaasti aikaa miettiä suhdettaan yksin oloon. Joillekin on taakka viettää aikaa yksin, kun taas toisille se on ehdottoman tärkeää aikaa. Joka tapauksessa itsekseen vaeltaessa voi oppia sisimmästään paljon uutta, asioita joita ei arkielämässä ehdi havaita.

Video vie paitsi Lapin maisemiin, myös timelapse-kuvauksen taakse ja siihen kuinka paljon vaivaa jokainen muutaman sekunnin pätkä saattaa aiheuttaa.

Timo Oksanen: Äkäsmylly Auroras

Timo Oksanen.jpg

Revontulien tanssia vanhalla myllyllä

Muonion ja Äkäslompolon välissä sijaitseva Äkäsmylly on oiva paikka revontulikuvaukseen. Virtaava joki tarjoaa heijastuksia vielä kun muut vesistöt ovat jo jäässä, eikä valosaasteesta ole vaivaa.

Timo Oksanen kävi kuvaamassa helmikuisen yötaivaan reposia 30 asteen pakkasessa. Kuun valaisemat talvimaisemat etualalla ja eteerisen kaunis musiikki taustalla täydentävät videota, joka pistää jo odottamaan seuraavan revontulikauden alkua.

Niko Juntunen: Fells

Niko Juntunen Fells.jpg

Tunturimaisemia Timelapse-tekniikalla

Niko Juntunen kiteyttää Lapin retken lyhyellä timelapse-videollaan, jonka nimi on ytimekkäästi FELLS eli tunturit. Telttavaellus puurajan yläpuolelle oli kelin puolesta kovin tuulinen, mutta sehän vain tarkoittaa sääskien pysyvän kaukana.

Auringonlaskuja ja -nousuja kelpaa katsoa kivikkoisen korkealta tunturilta. Varsinkin kun alempana maan peittää vellova usva, jonka liikehdinnän voi havaita vain nopeutettuna.

Mikko Karjalainen: Paratiisia Etsimässä

Paratiisia etsimässä.jpg

Rinkka selässä Paratiisikurulle

Mikko Karjalainen tekee sooloretkiä kameran kanssa nautiskelevan rauhallisella asenteella. Tällä kertaa kohteena on UK-puiston sydämessä sijaitseva ruskan maalaama Paratiisikuru. Löytyykö vaeltajan taivas lopulta? Sehän selviää videolta.

Tarjolla hienoja maisemia, rentoa patikointia, sekä retkeilyvinkkejä huumorilla höystettynä. Ja viimeistään lopussa tekee itsekin mieli lähteä tunturille, eli juuri oikeanlaista inspiraatiota on luvassa.

365 päivää Suomen luonnossa

365 päivää Suomen luonnossa.jpg

Kansallispuistojen neljä vuodenaikaa

Kansallispuistot tutuiksi -ryhmä viettää väsymättä aikaa luonnossa liikkuen ja kuvaten. Vuoden aikana kerätyistä materiaaleista kuvaaja/leikkaaja Sami Kosonen editoi lyhyen koosteen "365 päivää Suomen luonnossa". Video sisältää monipuolisia maisemia ja tunnelmia koko Suomen alueen kansallispuistoista ja suojelukohteista.

Pepen, Mikon ja Samin muuta tuotantoa löytyy Youtube-kanavalta, jossa esitellään ja kierretään jokainen kansallispuisto yksityiskohtaisesti läpi kattavan tietopaketin avulla.

SAMAN TAIVAAN ALLA

Saman taivaan alla.jpg

Haaste puhtaamman luonnon puolesta

Saman taivaan alla on Öhmanin veljesten uusi retkeily- ja ulkoilukanava YouTubessa. Sam toimii juontajana milloin missäkin retkikohteessa ja Dan hoitaa kuvaukset ammattimaisen tyylikkäästi. Jälki on kaunista ja viimeisteltyä, vaikka kaksikolta tulee uusi video joka viikko.

Uunituoreella videolla liikutaan Helsingin Lauttasaaressa ja hyvällä asialla. Sam nimittäin kerää tunnin ajan roskia saaren kallioiselta rannalta, ja haastaa katsojatkin tekemään samoin. Reppuretki on mielellään mukana näissä talkoissa - saman taivaan alla ja saman maan päällä liikumme kaikki, joten pidetään huolta omasta luonnostamme!

Not Far From Home with Erkki Punttila

Not far from home.jpg

Lähellä kotia - oikealla asenteella ja tyylillä 

Not Far From Home seuraa Erkki Punttilaa yhdistetyllä maastopyörä- ja veneretkellä. Joonas Vinnarin nopeatempoinen kuvaus tarjoaa silmänruokaa jokaisella shotilla, eikä jälkikäsittelyssäkään ole moittimista hienoa äänimaisemaa myöten. Videolla Eki veneilee jonnekin Repoveden kansallispuiston liepeille telttailemaan, josta matka jatkuu polkemalla aamunkoitteessa ruskaisten korpipolkujen läpi.

Vaikka teos on pyöräfirman sponsoroima, ei mainos hyppää silmille. Ja video on niin taidolla tehty, että sitä jaksaa katsoa useammankin kerran. Jos tämä pätkä ei motivoi pyöräretkelle, niin ei sitten mikään.

Riku Karjalainen: LAPLAND | The Untouched

Lapland The Untouched.jpg

TIMELAPSE-kauneutta Lapin erämaista

Riku Karjalaisen viime vuonna julkaisema timelapsea ja tavallista videota yhdistävä teos vie meidät pohjoisimman Suomen erämaa-alueille. Kuvauspaikkoina esiintyvät Kevon luonnonpuisto, UK-puisto, Muotkatunturi, Paistunturi, sekä Vätsärin, Pöyrisjärven ja Käsivarren erämaat. Villiä ja koskematonta luontoa parhaimmillaan.

Paikat ovat saavutettavissa vain jalan, raskaat varusteet ja kuvausvälineet selässä. Riku kertoo, että hankalina hetkinä tajuaa todellakin olevansa yksin, mikä auttaa näkemään mitkä asiat elämässä ovat tärkeimpiä. Mikä voisikaan olla sen parempi syy lähteä vaellukselle?

vabackwoodz: Spring camping

Spring camping.jpg

Nuoria Bushcraft-osaajia Keski-Suomesta

Ensimmäisen videon kunnian saavat "vabackwoodz"-nimimerkillä yhteistyötä tekevät Veeti Valkama ja Vertti Alusniemi. Kaveruksilla on ikää vasta 16 vuotta, mutta asenne on jo kohdillaan. Uudella kevätretkivideolla he tarpovat lumisen järven yli saareen laavustelemaan ja hiomaan retkeilytaitoja. Rentoa tunnelmaa ilman ylimääräisiä puheita, ja kaikki omaa tekoa - Vertti tekee musiikin ja Veeti kuvaa ja editoi.

Tältä kaksikolta näkisimme mielellämme lisää tuotantoa jatkossa! Seuraavaa videota odottaessa kannattaa käydä parivaljakon Instagram-sivulla.