Inari

 

Ohitin Inarin! Matkani pohjoisimmaksi pisteeksi jäi Luontokeskus ja Saamelaismuseo Siidan kahvihuone. Saavuin niin lähellä sulkemisaikaa, etten ehtinyt tutustua näyttelyihin, mutta juteltiin siinä mukavia kupposen ääressä.

Tästä eteenpäin suunta onkin sitten etelän lämpöä kohti. Sain yllättävän tuulauksen kesästä jo Ivalossa, uskokaa tai älkää. Kylänraitilla oli koivu täydessä lehdessä, sekä ilmassa leijui jälkiä siitepölystä ja vasta leikatusta nurmikosta. Niistin oikein nenäni ja hidastin vauhtia, jotta sain aistia tuoksuja rauhassa. Aurinkoisen lähtöpäivän jälkeen tämä oli ensimmäinen kosketukseni oikeaan Suomen kesään. Odotin lauhempia leveysasteita jo innolla.

Etelänmatkan ensimmäinen pysähdykseni olisi kuitenkin Lemmenjoki, kaikista kansallispuistoistamme pohjoisin.

 
Tomi Rantanen