Päivityksistä

 

Tässä vaiheessa voisi olla hyvä poiketa hetkeksi matkakertomuksista.

On kaksi tapaa päivittää blogia. Jotkut viisaammat, kuten maailmanympäripyöräilijä Salmisen Jukka, kirjoittavat vain silloin kun ovat kirjoitustuulella. Tässä on se huono puoli, että lukija saattaa joutua odottamaan päivitystä kauankin, mutta toisaalta teksti on silloin niin paljon parempaa, että kääntyy helposti vaikka loistavaksi kirjaksi asti.

Toinen ja minun tapani on päivittää monta kertaa viikossa. Tällöin lukija pysyy matkassa paremmin mukana, mutta huonona puolena tarinoiden taso vaihtelee paljon inspiraation mukaan. Kuten olette ehkä huomanneet.

Säästän akkua tekemällä ensimmäisen version paperille.

Lisäksi teksti ja kuvat painavat eri vaakakupeissa. Silloin kun kynä sauhuaa, ei tule kuvattua. Joskus jään kotaan tai telttaan vain kirjoittamaan huonon säänkin takia. Kun taas kuvauskelejä ja -kohteita on enemmän, en malta tuottaa tekstiä. Jompikumpi siis kärsii. Varmasti jonkinlainen balanssi päivityksiin löytyy matkan varrella, mutta nyt voi halutessaan vaikuttaa jatkon sisältöön blogin kommenteissa.

Iso kiitos vielä kaikille reissua seuraaville kiinnostuksesta ja tsemppauksesta - on suuri ilo tietää, ettei yksin reissatessakaan ole yksin. Hyvää juhannusta ja retkeilysäitä!

 
Tomi Rantanen