Väsymys

 

Ylläksellä kesken kevyen iltakävelyn iski yhtäkkiä niin kova väsymys, etten voinut kuin laahustaa nukkumaan. Vielä aamullakin oli niin uupunut olo, että luulin jo sairastuneeni. Tein mielessäni listaa potentiaalisista aiheuttajista.

Ensimmäinen 1000km oli juuri täyttynyt kolmessa viikossa. 50km päivässä taukoineen oli ihan sopiva tahti, ja edelliset kolme päivää olivat olleet sen verran leppoisia pyöräilyn suhteen, etten oikein uskonut ylirasitukseen.

Ruokavalioni oli kieltämättä ollut turhan yksitoikkoinen ja epäterveellinen. Asia täytyisi korjata jatkossa. Koko kesää ei voisi painaa roskaruoalla. Pääepäilty oli kuitenkin yksinkertaisesti nestehukka. Juhannuspäivä oli ollut suorastaan helteinen, enkä tainnut lisätä juomista tarpeeksi.

Hoidin siis aamulla vesitankkauksen kunnolla, tyhjensin Äkäslompolon kaupan salaattibaarin, sekä ostin viinirypäleitä tankolaukkuun matkan aikana naposteltavaksi. Oloni parani heti huomattavasti, joten oletin diagnoosini oikeaksi.

Taas jaksoin kammeta vimmatusti.

Näin aloittelijamaisia virheitä ei sopisi tehdä jatkossa. Matkassa on jo aivan tarpeeksi haasteita ilman omaa hölmöyttäkin.

 
Tomi Rantanen