Linnansaari

 

Linnansaari on yksi niistä kansallispuistoista, joihin ei pääse kesällä ilman venettä. Puisto koostuu yli sadasta Saimaan saaresta Varkauden ja Savonlinnan välillä. Otin Oravista lossin ja vietin pääsaaressa kaksi päivää.

Alueella asuu kymmeniä saimaannorppia ja se on parhaita paikkoja hylkeen näkemiseen. Ainakin yksi myös kävi Sammakkoniemen leirintäalueen laiturin lähellä pinnalla hengittämässä, kuulemma monta kertaa useana iltana. Sain siis virallisesti ensimmäisen norppahavaintoni! Vaikka oikeasti näin kaukana järvellä pelkän tumman möykyn, jota en yksin olisi edes tunnistanut norpaksi. Mutta ehkä tämäkin lasketaan.

Sammakkoniemen leirintäalue.

Kirjoitin jo aiemmin vapaaehtoistyöstä. Tällä kertaa puistosta löytyi iloisia ja innostuneita WWF:n talkoolaisia. Olivat tulleet viikoksi muiden töiden muassa ylläpitämään vanhan Parviaisten torpan perinnemaisemaa. Kysyin miksi vuosittaista niittämistä tehdään ja opin perinnemaiseman olevan paitsi maaseutumuseo ihmisiä varten, myös elinympäristö jopa kolmasosalle Suomen  uhanalaisista lajeista. Ei siis ihme, että WWF on mukana projektissa.

Aitaseipäiden tekoa.

Torpan pihamaisemaa ennen niittotöitä.
 

Käytänkö tarpeeksi vastavaloa?

 
Tomi Rantanen