Kansainvälisiä retkeilijöitä

 
Ulkomaisia vieraita.jpg

Loppukesästä ja varsinkin ruskasesonkina puistossa liikkui paljon vaeltajia, niin suomalaisia kuin kauempaakin tulleita. Ulkomaiset vaeltajat olivat järjestään yllättyneitä ja myös kiitollisia puiston palveluverkon monipuolisuudesta. 

Me suomalaiset pidämme huollettua tupa- ja reittiverkostoa ehkä liian itsestäänselvyytenä, mutta vaeltajavieraat osasivat todella arvostaa sitä, että käytettävissä on maksutta autiotuvat ja niissä kaasuhellat, polttopuut ja käymälät. Tietysti myös Lapin luonto, avaruus, puhtaus ja rauha saivat heiltä suitsutusta. 

Reissuni aikana tapasin vaeltajia lähes viidestätoista eri maasta. Sveitsiläisiä opiskelijaneitoja, tsekkiläisiä ja belgialaisia kaveriporukoita, saksalaisen isän kolmen poikansa kanssa, pariskuntia Euroopasta ja Israelista sekä yksinään liikkuvia luonnonystäviä eri puolelta maailmaa. Heidän kanssaan oli mukava istua tulilla ja jakaa kokemuksia, vinkkejä ja toisinaan jopa eväitä. 

 
Olli Järvenkylä