Lapin yöttömiä öitä kehutaan paljon, mutta olen tällä reissulla todennut niiden olevan kovin yliarvostettuja. Ainakin valokuvaajan näkökulmasta. Kun aurinko ei laske, paras valo jää tulematta. Tämä tekee maisemakuvauksen vaikeaksi.

Onneksi olen polkenut taas auringonlaskujen maahan Oulun eteläpuolelle, joten illalla ja yöllä kuvattavaa löytyy helpommin. Tämä tulee luultavasti näkymään blogikuvissa jatkossa.

Saarennokan laavun ympäristö ei sinänsä ollut kuvauksellinen, mutta auringonlaskun värit olivat pitkästä aikaa upeat.
 

Yö on muutenkin mieleeni. Hämärässä ja pimeydessä on jotakin kiehtovaa ja jännittävää. Öisin tulevat parhaat ideat, silloin kaikki on mahdollista. Aamu ja päivä taas pyrkivät valaisemaan elämän tylsät tosiasiat ja palauttamaan haahuilijan maanpinnalle.

Lepo Perämerellä teki hyvää, mielikin on taas kevyempi. Matka jatkuu kohti Rokuan kansallispuistoa.

 
Tomi Rantanen