Jan

 

Tiellä voi törmätä monenlaisiin seikkailijoihin.

Tällä kertaa tapasin hullun tanskalaisen, jossain Simon ja Oulun välillä. Partainen erinomaisesti englantia ääntävä mies oli lähtenyt Nordkapista ja menossa Hankoon, mikä ei vielä sinänsä ole nykymaailmassa mitenkään omituista. Erikoiseksi retken teki kulkuväline:

Reissumies ja menopeli.
 

Tuota sanotaan potkupyöräksi. Se liikkuu nimensä mukaisesti potkemalla. Lyhyen testin perusteella voin suositella tuota liikkumiseen ainoastaan mielenterveysongelmista kärsiville tanskalaisille. Ensinnäkin ohjaustanko oli tukeva kuin korttitalo kengän alla, ja toiseksi eteenpäin pääsee tosiaankin vain potkemalla.

Mutta täytyyhän ihmisellä olla harrastuksia. Ja hullut ideat pitää toteuttaa. Vauhtiakin kaverilla kyllä riitti, sain hädin tuskin hänet kiinni. Viime vuonna sama tyyppi vaiheittain käveli, pyöräili, meloi ja hiihti - sekä tavallisilla että rullasuksilla - Norjan päästä päähän. Tekipä siinä ohessa myös loistavan videosarjan.

Olipa muuten mukava nähdä jonkun matkustavan hankalammin kuin minä. Oman pyörän polkeminen tuntuu potkulautaan verrattuna aivan luksuslevolta.

 
Tomi Rantanen