Terävä Skrama

Varustelekan Terävä Skrama.

 Varustelekan Terävä Skrama jakaa mielipiteitä. Toiset kehuvat kovasti, toiset taas pitävät Skramaa veitsenä jolla tekee kaikkea jotenkin, muttei mitään kovin hyvin. Näin voi toki käydä, kun lähdetään yhdistämään kahta työkalua niin sanotuksi yhdeksi yleistyökaluksi. Siksi monet luottavatkin perinteiseen kirves puukko yhdistelmään.

 

Itsekin olen pitkään käyttänyt Gränsforsin Wildlife  kirvestä sekä erilaisia pienempiä puukkoja, joten isoista veitsistä ei ole juuri aikaisempaa kokemusta. Erittäin suurella mielenkiinnolla lähdin kuitenkin Skramaa testailemaan.

Skraman terän pituus on 240mm ja koko veitsen pituus 430mm.

 

Skraman terän kokonaispituus on 240mm, ja koko veitsen pituus 430mm. Pitkän terän ansiosta iskuvoimaa löytyy paljon. Pitkä terä myös mahdollistaa melko paksujen puiden halkomisen.

 

 Ison kokonsa vuoksi voisi luulla, että Skrama sopii vain puiden ja oksien katkomiseen, mutta myös esimerkiksi kiehisten vuoleminen sujuu hyvin. Skraman terä onkin teroitettu juuresta 5cm matkalta 25° kulmaan mikä helpottaa vuolu töitä. Loppu osa terästä on 34° kulmassa.

 

Kumisesta kahvasta saa erittäin pitävän otteen, myös märkänä pitoa löytyy. Kahvan muotoilu takaa hyvän otteen sekä voimaa vaativiin hakkuisiin sekä pienempään näpertelyyn.

Skraman kuminen kahvaa pitää myös märkänä

 

Nykyisin lähes kaikilla puskassa ryömivillä Bushcraft intoilijoilla on jonkinlainen risukeitin. Itse löysin Skramasta ja risukeittimestä hyvän parin. Skramalla katkoo ja tarvittaessa pilkkoo helposti puut risukeitintä varten. Oikeastaan Skrama sopii paremmin risukeittimen kanssa kuin pieni retkikirves. Isompia nuotiopuita halottaessa kirves on kirves. Siitä ei pääse mihinkään.

Skrama ja risukeitin.

 

Mitä enemmän Skramaa käyttää sitä enemmän siitä oppii pitämään. Jos osaat käsitellä isoa veistä hyvin on Skrama oiva peli. Skrama on jämäkkä työkalu, joka on tehty kovaan tekemiseen. Skramaa ei myöskään ole hinnalla pilattu (65€, muovisen tupen kanssa).  Ja mikä parasta veitsi on 100% suomalaista työtä!

Skrama on 100% suomalaista työtä.

 Artikkeli sekä video tehtiin yhteistyössä Varustelekan kanssa.

 

Veeti ValkamaComment